Sterke wijken, gelukkige bewoners: 6 podcasts

Veel mensen in Nederland zijn gelukkig. Maar de problemen in de ene wijk zijn veel groter dan in de andere wijk. Hoe krijgen we het voor elkaar dat inwoners zich prettig voelen, goed samenleven en elkaar ondersteunen waar nodig? Movisie gaat op zoek naar antwoorden in de zesdelige podcastserie ‘Sterke wijken, gelukkige bewoners!’ Movisie is nauw betrokken bij ons traject Versterken sociale basis.

> Beluister de podcast-serie.

In de podcastserie gaan Lou Repetur en Olaf Stomp van Movisie in gesprek met interessante gasten: inwoners, sociale professionals en experts, die hun licht laten schijnen over verschillende aspecten van de sociale basis. De eerste uitzending, met Jos van der Lans, heeft als thema ‘Samenlevingsopbouw, wat kunnen we leren van het verleden?’ Van der Lans is essayist, publicist en onderzoeker naar tal van onderwerpen in sociale domein. De uitzending is te beluisteren via YouTube, Spotify en Soundcloud.

Movisie ontwikkelde de podcastserie in het kader van het versterkenvan de sociale basis, waaraan ze samenwerkt met de VNG, de NDSD, het ministerie van VWS, Sociaal Werk Nederland, Programma Sociaal Domein en de Werkplaatsen Sociaal Domein.

Beluister de podcasts