Er zijn geen kwetsbare ouders, alleen kwetsbare omstandigheden

De eerste 1000 dagen van je bestaan zijn ongelooflijk belangrijk voor je hele verdere leven. Maar de omstandigheden waarin je die eerste 1000 dagen meemaakt kunnen enorm verschillen: heel stabiele of juist heel kwetsbare omstandigheden, vooral afhankelijk van de situatie waarin de ouders zich bevinden.

In deze aflevering van Zaaigoed kijken we naar wat een situatie nou kwetsbaar of krachtig maakt, hoe belangrijk het is om daarbij dezelfde taal te spreken, en hoe je zicht kunt krijgen op waar investeringen nodig zijn.

Je hoort Lindsey van der Meer, promovendus bij het Erasmus MC, bij de afdeling verloskunde en gynaecologie. Zij promoveert onder meer op de kwetsbaarheidsatlas. Daarnaast hoor je Annemarie Wulffraat, van de gemeente Rotterdam. Zij is programmamanager Stevige Start, dat zich richt op de eerste levensfase van kinderen. En je hoort Leontien Peeters, country representative van de Bernard van Leer Foundation in Nederland. Bernard van Leer Foundation richt zich al 65 jaar op het geven van een sterke start aan alle kinderen.

Er zijn geen kwetsbare ouders, alleen kwetsbare omstandigheden