Kwikstart: toegankelijke informatie voor jongeren vanaf 18 jaar

Jongeren vanaf 18 jaar moeten veel zaken zelf regelen. Om hen hierbij te helpen zijn de Kwikstart app en website ontwikkeld. Daarin vinden jongeren toegankelijke informatie over jeugdzorg, uitkeringen, verzekeringen, geldzaken en gezondheid. 

Quote Kwikstart

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis roept gemeenten in een video op om zich ook aan te sluiten bij Kwikstart. Inmiddels hebben 16 ‘koploopgemeenten’ toegang tot een lokale pagina in Kwikstart, waaronder Leiden en Rotterdam. De informatie voor jongeren is dus zowel op landelijk als op lokaal niveau in één app en website gebundeld. 

Waarom Kwikstart?

Jongeren die 18 worden krijgen meer rechten als stemmen, donor worden en autorijden. Maar ze krijgen ook meer plichten en verantwoordelijkheden. Denk aan het afsluiten van een zorgverzekering en het regelen van toeslagen en bijvoorbeeld studiefinanciering. Vooral voor jongeren in een kwetsbare situatie is het zaak om als gemeente toegankelijke informatie – en zo nodig hulp en ondersteuning – te bieden. 

Kwikstart is een initiatief van Stichting Kinderperspectief. De vernieuwde app en website zijn ontwikkeld in samenwerking met de gemeenten Leiden en Rotterdam en met jongeren uit deze steden.

Meer informatie

  • Aanmelden voor een lokale pagina kan bij Bas Rodijk (brodijk@kinderperspectief.nl) 
  • Video: https://youtu.be/4UjUMkcQeCo
  • www.kwikstart.nl
Kwikstart voor Android en Iphone is te downloaden in de Google play (Android) & Apple store.
Facebook: kwikstartapp
Twitter: @KwikstartApp
Instagram: kwikstart.kinderperspectief.