Terugkijken: LVB-tour 2020

Waar herken je een licht verstandelijke beperking aan? Deze vraag stond centraal tijdens de online uitzendingen van de LVB-tour die het CCV organiseerde voor de strafrechtketen. Het doel van de interactieve uitzendingen was om de bewustwording bij professionals over LVB te vergroten, en te laten ervaren hoe moeilijk een LVB te herkennen is.

LVB Tour 2020
©CCV

Gz-psycholoog verbonden aan de UvA Annematt Collot-d’Escury en arts voor verstandelijke gehandicapten Michiel Vermaak gaven hier tijdens hun presentaties in de LVB-tour een antwoord op. Na afloop gingen zij met deelnemers in gesprek. De take-home message? LVB herken je vooral aan gedoe. Denk bij gedoe aan de normaalverdeling.

Je kunt 2 onderdelen van de LVB-tour terugkijken: de introductie met René Vader (Nationale Politie) en de presentatie van Michiel Vermaak.