Doe mee met Gemeentedelers en deel jullie succesvolle casus!

Gemeente Delers is een jaarlijkse competitie waarin succesvolle gemeentelijke initiatieven worden gewaardeerd en genomineerd als best practice voor 355 gemeenten. Gedacht kan worden aan een mooie en waardevol project, product, ontwikkeling, werkwijze, vernieuwing zijn. Groot of klein: dat maakt niet uit. Wat van belang is, is dat het initiatief zijn waarde al bewezen heeft en niet ouder is dan drie jaar. Het is een competitie van en voor 355 gemeenten met als trefwoorden aandacht, trots en waardering.

Gemeentedelers
©VNG
Een succesvolle casus delen en dus meedoen met Gemeentedelers? Ga naar Gemeentedelers.nl! Een casus is een afgerond initiatief, ontwikkeling, nieuwe werkwijze, vernieuwing, praktijkvoorbeeld of project. Deel uw casus en wie weet wordt uw oplossing landelijk vermenigvuldigd!

GemeenteDelers biedt gemeenten en de VNG de kans om succesvolle initiatieven boven tafel te krijgen, innovatieve teams en individueel lef te waarderen. Van lokale kracht naar landelijke kwaliteit. Daarnaast versterkt de Gemeente Delers gezamenlijke ambities, zoals geformuleerd in onder meer NL Digitbeter, NL Digitaliseringsstrategie en de VNG Verenigingsstrategie. Via GemeenteDelers hebben alle 355 gemeenten toegang tot waardevolle, voor eigen gebruik beschikbare ‘best practices’.

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury.  Daarna wordt per categorie een shortlist in elke categorie bepaald. Deze categorieën van dit jaar:

  • Externe Dienstverlening
  • Informatievoorziening / datagedreven werken
  • Inspelen op Corona omstandigheden (de actualiteitsprijs)

Alle finalisten op de shortlist(s) presenteren hun casus in een pitch aan de jury. Die wijst een winnaar aan op basis van het assessment rapport, de pitch en impact. Tijdens het jaarlijkse VNG realisatie congres ‘Festival van de Uitvoering’ maakt de jury de winnaars bekend en zet deze in het zonnetje. Daarnaast publiceren we alle genomineerde casussen op en diepen we deze uit in kennisbijeenkomsten en online om ervoor te zorgen dat andere gemeenten succesvolle initiatieven kunnen overnemen.

Meer informatie en aanmelden?

Ga naar de website van VNG Realisatie.