Programma 'Langer Thuis' houdt het praktisch

De scope van het VWS-programma Langer Thuis is eenvoudig: hoe kunnen we ervoor zorgen dat ouderen verantwoord én zo gezond en plezierig mogelijk in hun eigen woonomgeving kunnen blijven? Het programma loopt inmiddels een jaar en heeft een brede waaier van initiatieven en activiteiten opgeleverd, waarvan de effecten deels nu al in de praktijk merkbaar zijn. En dat werd ook wel tijd, constateert huisarts Willemijn de Graaf, die veel ouderen in haar praktijk heeft: ‘Als je zorg verplaatst, dan moet je er ook tijd, ruimte en geld bij leveren om dat goed te doen.

Portretfoto Reinier Koppelaar op congres
©Ministerie BZK
Programmamanager Reinier Koppelaar (rechts) tijdens het congres Slimmer Thuis, over technologie die ouderen helpt prettiger en veiliger te wonen

Lees het volledige artikel 'Programma 'Langer Thuis' houdt het praktisch' op overheidvannu.nl.