‘Ik geloof dat je in het leven de taak krijgt die je aankunt’

De coronacrisis treft iedereen. Maar voor sommige mensen is een lockdown echt funest, zoals voor de mensen die ondersteuning krijgen van zorgorganisatie Lister in Utrecht. Hun leven is vaak ontwricht door trauma’s en zware psychiatrische aandoeningen, soms met een harddrugsverslaving tot gevolg. Lister helpt hun plek in de samenleving terug te vinden.

Ronald Kemp en Machteld van Raalte
Ronald Kemp en Machteld van Raalte

In dit artikel vertellen Machteld van Raalte en Ronald Kemp van Lister wat quarantaine voor hun cliënten betekent. ‘Onze mensen kunnen niet thuisblijven. Het ziektebeeld van een verslaving is te sterk voor een lockdown, ze gaan weer de straat op, op zoek naar drugs. Beheersen zijn hun drugsgebruik niet, dan worden de problemen niet alleen voor hen, maar voor de hele samenleving vele malen groter.’

Tegen welke uitdagingen lopen kwetsbare mensen in deze tijd nog meer aan? Lees het hele artikel op de website van Divosa.