30 april Online boekpresentatie ‘Interveniëren in criminele families’

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Online

Graag nodigen wij u uit voor de online boekpresentatie van ‘Interveniëren in criminele families’, het resultaat van een tweejarig onderzoek in opdracht van Politie & Wetenschap naar de aanpak van criminele families in Nederland. Uitgevoerd door EMMA’s Hans Moors en Anne Boer, hoogleraar criminologie Toine Spapens en Rik Ceulen.

Het boek gaat over wat Nederlandse gemeenten doen om criminele families aan te pakken en de intergenerationele overdracht van criminaliteit te doorbreken. De onderzoekers laten zien dat het draaiboek voor een effectieve aanpak van criminele families niet bestaat. Alles staat of valt met aandacht voor situatie, context en maatwerk – het gaat om professionaliteit en veerkracht in een weerbarstige praktijk. Met inzichten van de werkvloer én de wetenschap willen de onderzoekers in dit boek professionals inspireren die bij en voor gemeenten vat proberen te krijgen op deze complexe problematiek.


Op 30 april wordt het boek online gepresenteerd: want wat moet je in ieder geval weten als je met een op criminele families gerichte aanpak aan de slag wilt in je gemeente? Ook beantwoorden we met professionals vanuit zorg en veiligheid de vraag of we in staat zijn om samen een doel te formuleren voor de aanpak van criminele families.
De presentatie duurt van 15.00 – 16.00 uur en vindt vanwege de Corona-crises online plaats. Na inschrijving op de website van EMMA ontvangt u een update mail met details zodra het programma rond is.