28 juni Divosa Vrijdag Doorbreken in de zorg! Hoe komen zorg, onderwijs en werk dichter bij elkaar?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Utrecht

Het personeelstekort in de zorg loopt op tot meer dan 100.000 vacatures. Hoe kunnen gemeenten de zorgorganisaties ondersteunen en tegelijk werkzoekenden kansen bieden? En hoe helpt dat degene die zorg nodig heeft?

In 2017 lanceerden directeuren van gemeenten en ministeries VWS en SZW, samen met Divosa, het project Basis Arbeidsmarkt Zorg; onderdeel van het landelijk Programma Sociaal Domein. Doel van het project: verbeteren van de zorg en van de kansen op de arbeidsmarkt. En dit allemaal vanuit verschillende beleidsdomeinen en wetten.

Aandachtbanen

Een van initiatiefnemers van het project zag hoe haar schoonmoeder in een verpleeghuis geen hulp kreeg bij het drinken van een kop koffie omdat het personeel er geen tijd voor had. Zo ontstond het idee voor de aandachtbaan: hulp en aandacht bij het leven van alledag in het verpleeghuis. Ook het initiatief rond woonhulpen ontstond. Hoe hebben deze initiatieven zich verder ontwikkeld? Tijdens deze Divosa Vrijdag blikken we terug op wat er tot nu toe bereikt is met  het project Basis Arbeidsmarkt Zorg tot nu. Is de missie geslaagd? We delen onze ervaringen en geleerde lessen en ministeries en pilotgemeenten zullen voor het eerst hun resultaten en leeropbrengst toelichten.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.